Asistentka

V okviru projekta Spodbujanje socialne vključenosti otrok in mladih s posebnimi potrebami v lokalno okolje 2, ki je podprt s strani EU in ga je razpisalo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, smo v našem Društvu RAST Ljutomer zaposlili asistentko, ki se je vključevala v vse aktivnosti, ki jih je izvajalo društvo. Projekt se je izvajal devet mesecev, v času od decembra 2017 do avgusta 2018. Tako je bila zaposlena asistentka v pomoč učencem s posebnimi potrebami na osnovni šoli Cvetka Golarja.

Sodelovala in izvajala je delavnice v okviru jutranjega varstva in podaljšanega bivanja, jim bila v pomoč tudi pri pouku, izvajala je delavnice socialne vključenosti in jim pomagala pri premagovanju ovir. Pogosto jim je bila tudi v čustveno oporo. Otroci so se je še posebej razveseli pri sprostitvenih dejavnostih, ki so potekale v obliki ustvarjalnih delavnic ter pri spremstvu otrok na različne prireditve.

Asistentka se je aktivno vključevala v dejavnosti društva in sodelovala na Lotmerški zelemenjavi, samostojno je izvedla in se pridružila projektu Teden vseživljenjskega učenja ter sodelovala na Paradi učenja. Skrbela je za promocijo in razvoj društva.

Obenem pa je skrbela za pomembno dejavnost, ki jo društvo izvaja, to je skrb za vrtove, vzgoja sadik in pridelava domače zelenjave, zelišč in dišavnic. Tako imamo že pripravljene izdelke (čaje, zelišča, začimbe), s katerimi se bomo predstavili na bazarju.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja